Navi

Info 12.10.2020

Hjelp med klargjøring av nytt skoleår, rapportering til sentralbasen og info om registrering av søknader.

1. Klargjøre for skoleår 2021-22

Fra 1. oktober er Navi satt opp til å anta at søknader som kommer inn er knyttet til neste skoleår (2021-22). Da er det viktig at grunnlagsdata om kurs og fag ligger på plass i Navi og stemmer med oppsettet på folkehogskole.no.

> Kort oppskrift på det dere må huske å gjøre

2. Rapportering til sentralbasen

Fra 1. oktober sender Navi data om inneværende skoleår 2020-21 til sentralbasen. Det betyr at det kan dukke opp mange kontrolltilslag for data på dette skoleåret. Alle slike kontrolltilslag må korrigeres.

> Oppskrift på rapportering til sentralbasen

3. Alle elever må ha en søknad

På grunn av rapporteringen til sentralbasen må alle elever ha en søknad med status opptatt. Det er greit for ordinære elever, men i noen tilfeller er det lett å tenke at en kan registrere de direkte som elever. Dette gjelder typisk stipendiater, elever som starter sent eller elever på halvårskurs. Dette vil gi feilmelding ved eksport til sentralbasen.

  • Den riktige måten å gjøre det på er å opprette søknad, legge inn linje og sett status til "Opptatt elev". Da blir eleven opprettet i systemet.
  • Dersom eleven allerede er opprettet uten søknad, gå inn på redigering av eleven (hovedkurselev) og velg "Opprett søknad" under mer-knappen (tre prikker).

Med hilsen
WisWeb-teamet