Wis Skole

Infobrev 10.11.2020

Ny versjon 2020.4 klar for nedlasting. Forbedringer i eksportprogram

Vi har nå lagt ut versjon 2020.4 av Wis Skole datert 09.11.2020. Viktigste er forbedringer i vårt eksportprogram som brukes i forbindelse med integrasjoner (Feide, Its Learning, Skooler osv).

Vi har i høst fått en del henvendelser om at lærere ikke får tilgang til sine fag og grupper i forbindelse med Feide-tjenester. Dette gjelder imidlertid ikke alle våre kunder. Problemet var knyttet til ett av våre uttrekk, og det er litt forskjellig hva som brukes hos de ulike kommunene.

Vi har i praksis 2 ulike uttrekk som brukes som basis i forbindelse med Feideløsninger. Disse var i sin tid laget ut i fra spesifikasjoner fra Fronter og Its Learning. Kommuner som bruker vårt Its Learning-uttrekk er ikke berørt av problemet.

Vi har nå gjort forbedringer og forenklinger i Fronter-uttrekket som løser disse utfordringene.

I tillegg har vi gjort det mulig at også elever får tilgang til sine barn i f.eks. Skooler og Its Learning. Dette gjelder elever på voksenopplæringen som kan ha barn på grunnskolen.

Dette er gjennomtestet hos flere kommuner, og tilbakemeldingene er gode.

Imidlertid skaper dette så store endringer i uttrekket at import stoppes i importfilter i Feide-løsningen etter oppgradering. Derfor er det viktig at systemansvarlig hos kommunen leser denne meldingen slik at de kan ta grep for å åpne eventuelle importfilter, eller ta kontakt med Feide-leverandør for å løse dette.

Oversikt over alle endringer i versjon 2020.4

Vi starter nå jobben med å få inn endringene på valgfag som kom i høst. Dette skal være klart i desember.

Nedlasting

Programmet lastes ned på vanlig måte - enten gjennom automatisk nedlasting i Wis Skole (System - Nedlasting), eller via programmets nettside http://www.wis.no/skole.

Vi har fått en del tilbakemeldinger om at installasjonsprogrammet ikke starter automatisk når man benytter den integrerte oppdateringsrutinen i programmet.
I så fall kan man laste ned siste versjon fra nettsiden http://www.wis.no/skole - velge "Last ned" i menyen oppe til høyre og kjøre installasjonen manuelt.

NB! Sørg for at ingen har programmet oppe når du kjører installasjonen av ny versjon. Du kan gjøre dette inne fra Wis Skole: Gå inn på modulen System og velg Avslutt i listen.

I en del kommuner som kjører sentral installasjon av Wis Skole, skal all oppdatering av programmet skje sentralt. Ta kontakt med IT-ansvarlig om du er usikker.