Wis Skole

Infobrev 16.12.2020

Ny versjon 2020.6 klar for nedlasting. Nye valgfag, korrigert karakterutskrift

Vi har nå lagt ut versjon 2020.6 av Wis Skole datert 16.12.2020. Viktigste er nye valgfag.

Valgfag
Vi har nå lagt inn nye valgfag i programmet. Dette vil fungere fint til karakterføring, karakterutskrift, karakterprotokoll og eksport av terminkarakterer til VIGO i januar. Imidlertid fungerer det ikke til vitnemålet på våren, da det er spesielle overgangsregler knyttet til tidligere valgfag. Kommer med ny versjon i vinter.

Øvrige endringer i fagplan

I den nye fagplanen som ble lansert i høst er det endret vurderingsform i norsk og engelsk for 8. og 9. klasse. I norskfaget er bokmål/sidemål sammenslått til en karakter, og i engelsk gis det nå vurdering i skriftlig/muntlig samlet i en karakter. Imidlertid følger 10.klasser opprinnelig fagplan dette året.

På 8. og 9. klasse fører dere norskkarakteren i kolonne for norsk hovedmål skriftlig, og engelskkarakteren i kolonnen engelsk skriftlig. Karakterutskriften er korrigert i versjon 2020.6 sånn at det står norsk skriftlig og engelsk i disse årstrinnene.

Samisk 3
Elever med samisk nivå 3 skal fra i høst kun ha 1 karakter i dette faget i 8. og 9., men har fortsatt 2 karakterer (skriftlig + muntlig) i 10. trinn ut dette skoleåret. Det er komplisert å støtte en slik løsning i grensesnittet, sånn at det vil fortsatt stå egne kolonner for skriftlig/muntlig også i 8. og 9. i år, og så får dere føre den samlede karakteren i feltet for skriftlig.

 

Oppdatering, kommunikasjon med PAS (prøver og eksamen)

Udir har gjort endringer i sikkerhetsopplegget rundt PAS-tjenesten. Vi har nå oppdatert dette sånn at det skal fungere når skolene skal melde opp til prøver/eksamen igjen på nyttåret.

 

>> se oversikt over alle endringer i versjon 2020.5

>> se oversikt over alle endringer i versjon 2020.6

Nedlasting

Programmet lastes ned på vanlig måte - enten gjennom automatisk nedlasting i Wis Skole (System - Nedlasting), eller via programmets nettside http://www.wis.no/skole.

Vi har fått en del tilbakemeldinger om at installasjonsprogrammet ikke starter automatisk når man benytter den integrerte oppdateringsrutinen i programmet.
I så fall kan man laste ned siste versjon fra nettsiden http://www.wis.no/skole - velge "Last ned" i menyen oppe til høyre og kjøre installasjonen manuelt.

NB! Sørg for at ingen har programmet oppe når du kjører installasjonen av ny versjon. Du kan gjøre dette inne fra Wis Skole: Gå inn på modulen System og velg Avslutt i listen.

I en del kommuner som kjører sentral installasjon av Wis Skole, skal all oppdatering av programmet skje sentralt. Ta kontakt med IT-ansvarlig om du er usikker.