Wis Skole

Infobrev 21.01.2021

Ny versjon 2021.2 klar for nedlasting. Feilfiks oppmelding eksamen + konverteringsrutine valgfag

Vi har nå lagt ut versjon 2021.2 av Wis Skole datert 21.01.2021, med diverse feilrettinger og forbedringer:

  • Rettet feil i påmelding til eksamen
  • Laget konverteringsrutine som endrer valgfag i henhold til ny læreplan

En del har lagt inn valgfag før versjon 2020.6 kom i november, eller brukt kopieringsfunksjon for å kopiere elevenes valgfag fra vårterminen i fjor. Vi har nå laget en konverteringsrutine som endrer valgfag i henhold til ny læreplan. Denne er lagt som høyreklikkvalg i valgfag-kolonnen under Karakter-skjermbildet: "Konverter valgfag til ny læreplan". Du vil se nytt navn på valgfagene der det har skjedd navnebytte i den nye læreplanen.

Påmelding til eksamen starter 22.januar, og holdes åpen fram til 1. mars. Eksamensgrupper kan du lage i Wis Skole i modulen Eksamen. Alle må oppdatere til siste versjon av programmet før man kan overføre grupper til eksamenstjenesten (PAS).

Nedlasting

Programmet lastes ned på vanlig måte - enten gjennom automatisk nedlasting i Wis Skole (System - Nedlasting), eller via programmets nettside http://www.wis.no/skole.

Vi har fått en del tilbakemeldinger om at installasjonsprogrammet ikke starter automatisk når man benytter den integrerte oppdateringsrutinen i programmet.
I så fall kan man laste ned siste versjon fra nettsiden http://www.wis.no/skole - velge "Last ned" i menyen oppe til høyre og kjøre installasjonen manuelt.

NB! Sørg for at ingen har programmet oppe når du kjører installasjonen av ny versjon. Du kan gjøre dette inne fra Wis Skole: Gå inn på modulen System og velg Avslutt i listen.

I en del kommuner som kjører sentral installasjon av Wis Skole, skal all oppdatering av programmet skje sentralt. Ta kontakt med IT-ansvarlig om du er usikker.