Wis Skole

Infobrev 16.06.2021

Mange jobber med vitnemål i disse dager. Her er noen saker vi har fått inn på support.

En del skoler har registrert valgfag i høst før de fikk tilgang til versjon med nye valgfag. Når de så kopierte valgfag til vårterminen så ble de gamle valgfagene med, og det gjør at en del elever ikke får sitt valgfag fra 10.trinn på vitnemålet. Da gjør du følgende:

  • gå på Karakter og velg aktuell klasse
  • høyreklikk i kolonnen for Valgfag
  • velg "konverter valgfag til ny læreplan"

Sjekk at valgfaget "Utvikling av produkter og tenester" (nynorsk tekst) kommer med på vitnemålet. Hvis ikke er det en liten feil i fagnavnet. Gjør følgende:

  • gå på Karakter, velg aktuell klasse
  • du vil se det står "Utvikling av produkt og tenester" på disse
  • på de det gjelder velger du valgfaget på nytt

Sjekk også at fraværet fra 8. og 9.trinn stemmer på vitnemålet. En del opplever at for eksempel vårterminen fra 9.trinn ikke er med. Dette skyldes som regel at skolen kopierer elevene fra 9. til 10.trinn før vårfraværet er ført, og blir dermed ikke med i den kopieringen. I så fall gjør du følgende:

  • gå på Karakter, fanen Merknad, velg en 10.klasse
  • høyreklikk på elev, velg Overfør fravær fra tidligere skoleår

Husk at karakterer gitt tidligere årstrinn, for eksempel Mat og helse, musikk og lignende, også skal på vitnemålet. Vi har kopieringsfunksjoner som kan brukes til dette:
https://wis.no/0/0/35948-19165.html?SiteId=24

Alle ungdomsskoler rapporterer nå karakterer inn til Inntakskontoret (VIGO). Sørg for at du har siste versjon av programmet når du lager fil. Du finner oppskrift på hvordan du rapporterer her:
>> https://wis.no/0/0/35948-12225.html?SiteId=24

Merk at VIGO har en sjekk på om karakterene i Musikk og Mat og helse er med i filen, og gir advarsel etter opplasting dersom dette mangler. Montessori-skoler har andre fagkoder på disse fagene enn øvrige grunnskoler, og vil få advarsel på at dette mangler uansett. Disse skolene kan ignorere disse advarslene om du vet karakterene er ført.

Lykke til med videre arbeide!