Wis Skole

Infobrev 18.01.2024

Ny versjon 2024.1 Ny fylkesinndeling

Vi har nå lagt ut versjon 2024.1 av Wis Skole datert 18.01.2024, med følgende endringer:

  • ny fylkesinndeling
  • klargjort for nytt skoleår 2024-2025
  • fagmerknadskodene FAM58 og FAM59

Viktig at alle som er berørte av ny fylkesinndeling leser info nedenfor angående hvilke konsekvenser det har i Wis Skole.

Ny fylkesinndeling

Stortinget vedtok 14. juni 2022 deling av følgende fylker:

  • Viken deles i tre nye fylker: Østfold, Akershus og Buskerud.
  • Vestfold og Telemark deles i to nye fylker: Vestfold og Telemark.
  • Troms og Finnmark deles i to nye fylker: Troms og Finnmark.

Disse endringene gir både nye fylker i Wis skole, med tilhørende fylkesnumre og kommunenumre. Viktig at alle oppdaterer denne informasjonen under skjermbildet Skolen - Generelt.

Nye fylker fører også til endringer i skolenes VIGO-nummer. Alle skoler som har avgangselever OG er berørt av fylkesdelingen må legge inn nytt VIGO-nummer. Om dere ikke har mottatt info om dette fra fylket må dere etterspørre Inntakskontoret i deres fylke for å få nytt nummer. Det registreres i skjermbildet Skolen - Generelt.

Noen kan ha behov for å holde oversikt over hvilke kommuner elevene er knyttet til i forhold til elevtelling. Disse må derfor inn på elevene og fikse nytt kommunenummer.

I tillegg til at vi har oppdatert kommuner og fylker i Wis skole, så har vi lagt inn oppdatert register over poststed. 

Eksport til VIGO
Du finner brukerveiledning for eksport til VIGO her: https://wis.no/skole/hjelp/artikkel?Id=12225

Merk spesielt det som gjelder bruken av D-nr og Fiktivt fnr, samt elever som bytter skole i løpet av 10.trinn.

Merk at skoler i kommuner som er berørt av den nye fylkesdelingen vil få feilmelding ved opplasting til VIGO dersom skolens kommunenummer eller VIGO-nummer ikke er oppdatert.

Nedlasting

Programmet lastes ned på vanlig måte - enten gjennom automatisk nedlasting i Wis Skole (System - Nedlasting), eller via programmets nettside http://www.wis.no/skole.

Vi har fått en del tilbakemeldinger om at installasjonsprogrammet ikke starter automatisk når man benytter den integrerte oppdateringsrutinen i programmet.
I så fall kan man laste ned siste versjon fra nettsiden http://www.wis.no/skole - velge "Last ned" i menyen oppe til høyre og kjøre installasjonen manuelt.

NB! Sørg for at ingen har programmet oppe når du kjører installasjonen av ny versjon. Du kan gjøre dette inne fra Wis Skole: Gå inn på modulen System og velg Avslutt i listen.

I en del kommuner som kjører sentral installasjon av Wis Skole, skal all oppdatering av programmet skje sentralt. Ta kontakt med IT-ansvarlig om du er usikker.